Tagsági információ

Tagfelvételi eljárás

Kedves Kolléga!

A Országgyűlés 1994-ben bevezette, 2007-ben eltörölte, majd 2011-ben megint kötelezővé tette a kamarai tagságot. Ennek megfelelően 2011. április 1-től Magyarországon orvosi tevékenységet ismételten csak olyan orvos végezhet, működési nyilvántartásban csak olyan orvos tarható, aki tagja a Magyar Orvosi Kamarának. A kamarai törvény 2011. július 1-jét követő újabb módosítása az egészségügyben nem orvosi/fogorvosi diplomával dolgozó pszichológusoknak, biokémikusoknak, mikrobiológusnak, biológusoknak, fizikusoknak is kötelező tagságot írt elő az orvosi kamarában.

A felvételi eljárást megkönnyítendő fejlesztettük ki, az online kitöltendő felvételi kérelem űrlapot, mely ugyan számos előnyt biztosít, de a folyamat - digitális aláírás hiányában - nem tartozik az elektronikus ügyintézés fogalmába. Ahhoz hogy joghiteles legyen kérelme:

 1. ki kell nyomtatnia a generált PDF dokumentumot (lásd az űrlap kitöltését követően)
 2. el kell látnia minden oldalát aláírásával és le is kell pecsételnie orvosi pecsétjével (újonnan végzett orvosoknál a pecsét hiánya esetén, a pecsétszám feltüntetésével)
 3. amennyiben fényképpel kéri tagsági kártyája elkészítését, mellékeljen:
  • 2 db igazolványképet
 4. Ezt követően személyesen vagy tértivevényes postai küldeményként el kell juttatnia a kinyomtatott, aláírt, lepecsételt Tagfelvételi kérelmet a szükséges pótlapokkal, fényképpel együtt, azon területi szervezet számára, ahová tagfelvételét kérvényezte.
 5. Az on-line felvételi kérelem elküldése nem jár automatikus felvétellel, tehát a regisztráció során választott felhasználó névvel, jelszóval nem lehet azonnal a mok.hu portálra bejelentkezni.
 6. Az 1990. évi XCIII. törvény változásával 2021. január 1-től a nem első alkalommal történő tagfelvétel, a tagság helyreállítása szüneteltető tag esetén, a tagság szüneteltetése illetve megszüntetése során a közigazgatási hatósági eljárás illetékmentes. 

A felvételi kérelmet a kitöltésére vonatkozó információs blokkokkal is elláttuk, hogy a kitöltéssel kapcsolatos valamennyi ismeret a rendelkezésére álljon.

 • Amennyiben további információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségek bármelyikén.
 • Az adatlappal kapcsolatos elvi kérdésekkel kapcsolatban segítséget kérhet a mok@mok.hu e-mail címen.
 • Technikai kérdések esetén a Web-rendszert üzemeltető informatikai cég ügyfélszolgálata áll rendelkezésükrewebtamogatas@mok.hu e-mail címen, hétköznap 8-16 óra között.

Az alábbi űrlap kitöltése az Internet Explorer 8-as és 9-es verziójával ajánlott. A következő oldalakon elérhető online űrlapkitöltő program egy segédprogram, mely ugyan számos előnyt biztosít, de a folyamat nem tartozik az elektronikus ügyintézés fogalmába. 

Tagfelvételi kérőlap kitöltése

Jelenleg - digitális aláírás hiányában - nem oldható meg az elektronikus ügyintézés tagfelvételi kérelem vonatkozásában, ezért szükséges kérelmét ki is nyomtatni, lepecsételni és aláírva a mellékletekkel együtt, személyesen eljuttatni, vagy tértivevényesen beküldeni az illetékes területi szervezethez. 

Az online űrlapok kitöltését követően létrejön egy PDF formátumú nyomtatvány, melyet tehát ki kell nyomtatnia, le kell pecsételnie, és alá kell írnia a joghitelesség biztosítása érdekében.

Őszintén reméljük, hogy felvételt nyer az orvosi kamarába. Örömünkre szolgál, hogy ebben a segítségére lehettünk.


smollest_MOK_horizontal_logo.png

A 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky út 74.

iroda@mokgyor.hu

+36 96/337-663

Kereső

+36 96/337-663 Bajcsy-Zsilinszky út 53, Győr, 9022